Kayseri İhracatında Yüzde 7.99 Artış

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, 2025 Yılı Ocak Ayı İhracat Rakamlarını Değerlendirdi

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ocak Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi.

2025 yılına güçlü bir başlangıç yapan Kayseri, Ocak ayında yüzde 7.99 artışla 310 milyon 422 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Başkan Gülsoy, ihracatın artarak devam edeceğine inandığını belirterek “İhracatçı üyelerimiz ve iş insanlarımızın azim ve gayretiyle gurur duyuyoruz. Onlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kayseri’nin ihracat pazarları arasında Irak, Almanya, ABD, İtalya, Avusturya, Fas, Belçika, Cezayir, Romanya ve Fransa bulunmaktadır. Elektrik ve Elektronik, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, Çelik, Tekstil ve Hammaddeleri gibi sektörlerde artış yaşanırken; Demir ve Demir Dışı Metaller, Madencilik Ürünleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri gibi sektörlerde azalış gözlemlendi.

Gülsoy, 2025 yılında ihracatın artması ve yeni rekorlar kırılması için çalışacaklarını belirterek, “ABD ve Avrupa Birliği gibi gelişmiş pazarlarda yer alabilmek için sertifikasyonlara sahip olmalı ve üretimlerimizi daha nitelikli hale getirmeliyiz. Bu süreçte ihracatçı üyelerimizle el ele vererek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacağız” dedi.

Gülsoy, Kayseri’nin üretimleriyle zorlukların üstesinden gelmede öncü ve örnek olmaya devam edeceğine inanarak, ihracatçı üyeleri ve iş insanlarını tebrik etti. Kayseri Ticaret Odası olarak ihracatçı üyelerin yanında olacaklarını ve dış ticaretlerine destek olacaklarını belirterek, projeler geliştirip ülkemizin gelişimine katkıda bulunacaklarını belirtti.————-

Related Posts

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

e-ticaret platformlarında satılmalar devam ediyor. Online e-ticaret pazaryeri n11 resmen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF Holding’in oldu. bu satılmayla beraber Türkiye’de yerli e-ticaret platformu kalmadı.

Motorinde 1.29 lira indirim geldi

Global piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kuru değişimleri sonrası, 7 Mayıs 2025 itibarıyla motorin fiyatlarına 1,29 TL indirim yapıldı.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Rekabet Kurulu onay verdi: n11’in yeni sahibi belli oldu

n11, e-ticaret sektöründe yeni bir döneme giriyor. Rekabet Kurulu, platformun tamamının Abu Dabi merkezli DMSF Holding’e devrine onay verdi.