İş yerinde yorgunluğu azaltmanın en etkili iki yolu

Yapılan çalışma, bu iki yöntemin çalışanların gün sonundaki yorgunluğunu azalttığını, uyku kalitesini artırdığını ve ertesi gün daha enerjik hissetmelerine yardımcı olduğunu gösterdi.

Wake Forest Üniversitesi, Virginia Commonwealth Üniversitesi ve Northeastern Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen çalışmada, mikro molaların ve yönetici desteğinin çalışanların iş performansı üzerindeki etkileri incelendi. ScienceAlert’e göre, her iki yöntemin birlikte uygulanması, yorgunluğa karşı mücadelede en etkili strateji olarak öne çıkıyor.

Araştırmanın yazarlarından Lindsay Andiola, “Mikro molalar, özellikle iş yükü fazla olan çalışanlar için yorgunluğu yönetmenin basit ve uygun maliyetli bir yolu” dedi. Ayrıca, yönetici desteğinin çalışanların enerji seviyelerini korumada kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Araştırma ekibi, kontrollü bir deney gerçekleştirmeden önce 44 muhasebecinin çalışma alışkanlıklarını analiz eden bir anket düzenledi. Contemporary Accounting Research dergisinde yayımlanan bulgular, düzenli kısa molaların sadece yorgunluğu azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda yapılan işin doğruluk seviyesini de artırdığını ortaya koydu.

Bilim insanlarına göre, etkili bir mikro mola sadece bir dakika kadar kısa sürebilir. Bu süre zarfında kahve içmek, kısa bir makale okumak veya esneme hareketleri yapmak çalışanların zihinsel ve fiziksel olarak toparlanmasına yardımcı olabilir.

Araştırmacılar, yönetici desteğinin de çalışanlar üzerinde büyük bir fark yarattığını belirtiyor. Yöneticilerin çalışanlarıyla iletişim kurması, onlara yardım teklif etmesi ve yaptıkları işleri takdir etmesi, iş yerinde yorgunluğun azalmasına ve çalışan motivasyonunun artmasına katkı sağlıyor.

Bu stratejilerin iş yerlerinde uygulanmasının hem çalışanların refahını artıracağı hem de genel iş performansını yükselteceği belirtiliyor. Uzmanlara göre, şirketler bu yöntemleri benimseyerek daha sürdürülebilir ve üretken bir çalışma ortamı yaratabilirler.

Related Posts

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

“Daha az zararlı” iddialarına inanmayın ! : Yeşilay’dan elektronik sigara uyarısı

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, “elektronik sigara daha az zararlı” algısının doğru olmadığını belirtti. “Elektronik sigara konusunda ciddi bir algı bozukluğu ortaya çıkarılmaya başlandı. Bunlardan biri ‘Sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir’ diye. Asla doğru değil. ‘Sigaradan daha az zararlı’ deniliyor. Bu da doğru değil” açıklamasında bulundu.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.