Avrupa borsalarında büyüme verileri bekleniyor

Avrupa Borsaları, Euro Bölgesi’nde Açıklanacak Büyüme Verisi Öncesi Karışık Seyir İzliyor

Avrupa borsalarında bugün Euro Bölgesi’nde açıklanacak büyüme verisi öncesinde karışık bir seyir izleniyor. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yatay seyirle 551,8 puandan, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 azalışla 24.288,5 puandan, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 yükselişle 8.822,7 puandan ve İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 40.356,0 puandan işlem görüyor.

Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 artışla 7.792,5 puanda seyrederken, İspanya’da IBEX 35 endeksi ise bir önceki kapanışının hemen üzerinde 14.196,0 puanda bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bugün açıklanacak istihdam raporu verileri öncesi, küresel piyasalarda karışık bir seyir gözlemlenirken, ABD Başkanı Donald Trump ve Tesla Üst Yöneticisi Elon Musk arasındaki gerginlik yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Trump’ın danışmanlık görevinden ayrılmasının ardından Musk’ın vergi indirimi tasarısını eleştirmesi, iki isim arasındaki gerginliği artırarak ABD siyasetinde ayrışmaların derinleşebileceği endişelerini artırıyor.

Avrupa borsalarında karışık seyir devam ederken, Euro Bölgesi’nde açıklanacak büyüme verileri yatırımcıların odağında bulunuyor. Bölgenin imalat sanayi aktivitesindeki zayıflık nedeniyle büyümeye ilişkin riskler devam ederken, bugünkü verilerin ekonomi hakkında daha fazla bilgi vereceği bekleniyor.

Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından alınan para politikası kararları da yakından takip ediliyor. ECB, mevduat faiz oranını yüzde 2’ye, refinansman faizini yüzde 2,15’e, marjinal borçlanma faizini de yüzde 2,40’a çekerek geçen yıl hazirandan bu yana 8 faiz indirimine gitmiş oldu.

ECB Başkanı Christine Lagarde, faiz indiriminin ardından yaptığı açıklamada, belirsizliklerle dolu bir ortamda ECB’nin iyi bir konumda olduğunu belirtti. Lagarde, enflasyonun orta vadeli hedefe ulaşacağına işaret ederken, büyümeye yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu vurguladı.

Lagarde, savunma ve altyapı harcamalarının büyümeye destek olabileceğini ancak yükselen tarifelerin ihracatı zorlaştırabileceğini belirtti. Almanya’da bugün açıklanan dış ticaret fazlası ve sanayi üretimi verileri beklenenden düşük gelirken, analistler Euro Bölgesi’nde büyüme verilerinin yanı sıra ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamalarını ve perakende satış verilerini takip edeceklerini ifade etti.

Related Posts

Pegasus, THY ve Ajet uçakları mahsur kaldı

İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla başlayan gerilim bölgedeki hava trafiğini felç etti. İran ve Irak hava sahalarının sivil uçuşlara kapatılması sonucu, Türk havayolu şirketlerine ait toplam 11 uçağın bu ülkelerde kaldığı açıklandı. BAKAN’DAN …

Bakan Kurum: Teslimatta 250 bini geçtik sözümüzü inşa etmeye devam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, perşembe günü gerçekleştirilen törenin ardından deprem bölgesinde teslim edilen konutlara ilişkin son durumu sosyal medya hesabından paylaştı: Sözümüzü inşa etmeye devam. Teslimatta 250 bini geçtik, binlerce konutu daha tamamlama aşamasına getirdik.

Konut fiyatlarında 4 ayın en yüksek artışı

Konut Fiyat Endeksi (KFE) mayısta aylık bazda yüzde 3,4, yıllık yüzde 32,3 arttı.

İstanbul’da nükleer zirve: NPPES 2025’te yapay zeka çağında nükleer enerjinin rolü tartışılacak

Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en büyük nükleer enerji buluşması olan NPPES 2025, yapay zekanın enerji talebini artırdığı çağda nükleer enerjinin stratejik rolünü tartışmak üzere İstanbul’da toplanıyor.

Her dört kişiden biri icralık oldu!

Kriz icra ve iflaslardaki artışı tetikledi. 86 milyon nüfusa sahip ülkemizde icra ve iflas dosya sayısı 23 milyonu geçti. Bu sayı nüfusun 4’te 1’ine denk geliyor.

Gümüş, 13 yıl aradan sonra rekor kırdı: Gümüş fiyatları neden yükseldi?

Gümüşün ons fiyatı uluslararası piyasalarda 37.2 dolara kadar yükselerek Şubat 2012’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Fiyat artışında endüstriyel talep, arz kısıtlamaları ve jeopolitik belirsizlikler etkili oldu. Yıl başından bu yana gümüş yatırımcısına yüzde 28 getiri sağladı.