n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

Türkiye’nin E-Ticaret Platformları Yabancı Yatırımcıların Hedefinde

Türkiye’nin e-ticaret dünyasında satın almalar hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak Trendyol, ardından Hepsiburada’nın satılmasıyla gündemde yerini alan n11, yeni bir sahibe geçiyor. Doğuş Grubu ve Güney Koreli Sk Group tarafından 2013 yılında kurulan n11, önce Getir’e satılmış daha sonra da Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti.

Son gelişmelere göre n11’in yeni sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi DMSF Holding oldu. Rekabet Kurumu, n11’in tamamının DMSF Holding’e satılmasını onayladığını duyurdu. Bu anlaşma ile n11, yabancı bir yatırımcının kontrolüne geçmiş oldu.

Hepsiburada da Yabancı Yatırımcının Eline Geçti

n11’in satılmasıyla birlikte Türkiye’deki büyük e-ticaret platformlarının tamamı yabancı sermayenin kontrolüne geçmiş oldu. Hepsiburada da 18 Ekim 2024 tarihinde Kazakistan merkezli dijital finans ve e-ticaret şirketi Kaspi.kz tarafından satın alındı. Bu anlaşma kapsamında Hepsiburada’nın yüzde 65,4’lük çoğunluk hissesi devredilmiş ve toplam değeri yaklaşık 1,13 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Ödemenin 600 milyon dolarlık kısmı işlem kapanışında nakit olarak yapılırken, kalan kısım ise altı ay içinde ödenecek.

Öte yandan, Trendyol da 28 Haziran 2018 tarihinde Çinli e-ticaret devi Alibaba tarafından satın alınmıştı. Ancak, Türkiye’deki rekabet kuralları gereği bu satın alma işlemi Rekabet Kurumu tarafından onaylanmak zorundaydı. Söz konusu onay, 24 Temmuz 2018 tarihinde resmiyet kazanmış ve Trendyol’un Alibaba tarafından devralınması işlemi tamamlanmış oldu.

Related Posts

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Motorinde 1.29 lira indirim geldi

Global piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kuru değişimleri sonrası, 7 Mayıs 2025 itibarıyla motorin fiyatlarına 1,29 TL indirim yapıldı.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Rekabet Kurulu onay verdi: n11’in yeni sahibi belli oldu

n11, e-ticaret sektöründe yeni bir döneme giriyor. Rekabet Kurulu, platformun tamamının Abu Dabi merkezli DMSF Holding’e devrine onay verdi.

Bilişim sektöründe hedef, ihracatı 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmak

Türkiye bilişim sektörü, özellikle bankacılık, finans ve teknoloji alanlarındaki başarısıyla yıllık yaklaşık 5 milyar dolar olan ihracatını 10 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir