Kars’ta SMA’lı Aleyna’nın annesinden yardım çığlığı

Aleyna Perzade Salkın, SMA Hastalığıyla Mücadele Ediyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan Dürüye ve Sinan Salkın çiftinin kızları Aleyna Perzade Salkın, SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor. Henüz 3 aylıkken teşhis konulan 2 yaşındaki Aleyna, küçük yaşına rağmen büyük bir mücadele veriyor.

Aleyna’nın tedavisi için ailesi, umutlarını kaybetmeden kampanya düzenliyor ve yardım çağrısında bulunuyor. Annesi Dürüye Salkın, “Aleyna daha 2 yaşında, çok küçük. Bu yaşta büyük savaşlar veriyor. Herkese ihtiyacımız var. Aleyna yürüyor, koşuyor ama düşüyor. Size ihtiyacı var. Bizi duyan, gören varsa Allah rızası için yardım etsin” şeklinde konuştu.

Aleyna’nın babası Sinan Salkın ise kızlarının durumu hakkında bilgi vererek destek çağrısını yineliyor. “Kızım Aleyna Perzade Salkın kas hastasıdır. Yurt dışında tedavi edilmesi gerekiyor ve bu tedavi için bir kampanya başlattık. Ancak tek başımıza yeterli olamıyoruz. Aleyna’ya 20 günlükken topuk kanı sonucunda SMA Tip 1 teşhisi kondu. Kampanyamızı sadece 1,5 aydır yürütüyoruz ve henüz yüzde 15’ine ulaştık. Ne yazık ki yüzde 85’lik bir kısım hala tamamlanmayı bekliyor. Lütfen Aleyna’yı görmezden gelmeyin. Herkesten destek bekliyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum: Kızımız toprak olmasın, sizlere ihtiyacı var. Bir annenin kucağı boş kalmasın” şeklinde konuştu.

Salkın ailesi, Aleyna’nın yaşama umudunu taşıyabilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyuyor ve kampanyaya destek bekliyor.

Related Posts

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Yapay zeka, doktorlardan daha başarılı

Microsoft, karmaşık vakalarda doktorlardan daha isabetli teşhis koyabildiğini belirttiği yeni bir yapay zeka sisteminin ayrıntılarını paylaştı. Şirket, bu sistemin “tıbbi süperzekâya giden bir yol sunduğunu” ifade ederken, bu teknolojinin doktorların işini ortadan kaldırmayacağını belirtti. Yapay zekanın tıp alanında yaygınlaşmasının, dünyanın farklı bölgelerinde temel sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak daha eşit bir sağlık sistemi oluşturabileceği ifade ediliyor.

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

“Daha az zararlı” iddialarına inanmayın ! : Yeşilay’dan elektronik sigara uyarısı

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, “elektronik sigara daha az zararlı” algısının doğru olmadığını belirtti. “Elektronik sigara konusunda ciddi bir algı bozukluğu ortaya çıkarılmaya başlandı. Bunlardan biri ‘Sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir’ diye. Asla doğru değil. ‘Sigaradan daha az zararlı’ deniliyor. Bu da doğru değil” açıklamasında bulundu.